Oblačila in pripomočki

CC 0, Google

Naša vremenoslovka Bibi se bo kmalu odpravila na morje. Vprašala se je, kaj vse potrebuje s seboj. Spoznali ste, da obstajajo različni vremenski pojavi in ob različnih vremenski pojavih se oblečemo drugače, prav tako pa potrebujemo tudi različne pripomočke. Za začetek pa je za vas pripravljen kratek kviz o oblačilih in pripomočkih, ki jih potrebujemo ob različnih vremenskih pojavih.  Reši ga in preizkusi, koliko že veš o tem. Klikni na kviz in začni z reševanjem.

Ko sneži in je zelo mrzlo, se oblečemo v topla oblačila in obujemo toplo obutev. Oblečemo toplo smučarsko bundo, okoli vratu si ovijemo šal, na glavo si nadenemo volneno ali smučarsko kapo, roke pa pred mrazom zaščitimo z volnenimi ali s smučarskimi rokavicami. Ne smemo pozabiti na pravo zimsko obutev. Tako nas zagotovo ne bo zeblo in se bomo z veseljem kepali s svojimi prijatelji.

Ko na nebu ni niti enega oblaka in močno sije sonce, zagotovo ne potrebujemo zimske opreme. Takrat oblečemo oblačila, ki niso temnih barv, temveč svetlih. Oblečemo majico s kratkimi rokavi ali majico brez rokav. Bolje je, če je majica ohlapna in ni popolnoma ob telesu. Prav tako oblečemo kratke hlače ali krilo. Obujemo poletne čevlje, kot so sandali, natikači in podobno. Ne smemo pozabiti na pokrivalo, ki nas zavaruje pred močnimi sončnimi žarki. Priporočljivo si je nadeti sončna očala in se zaščititi s sončno kremo.

Nebo je polno temnih oblakov in zelo dežuje, to pomeni, da bomo potrebovali topla oblačila. Nad oblačila bomo oblekli pelerino, obuli bomo visoke škornje in tako bo skakanje po lužah zabavnejše. Ne smemo pozabiti dežnika, da bo naša glava suha. Včasih, ko zelo močno dežuje, je dobro da imamo s seboj dodaten par nogavic, lahko tudi dodatne hlače, če bi se kaj od tega preveč zmočilo.

CC 0, Pixabay, Pixabay, Pixabay